Chanel/Carrie-klänning

I stressad Projekt Runway anda har jag sytt om den gamla bröllopsklänningen från 1999, dagarna i hettan har blandats samman och i morse upplyste min kära make mig om att det faktiskt var Tisdag och inte Onsdag som jag hade fått för mig. Kändes för stunden som om jag vunnit högvinsten, en hel dag och idag blir klänningen klar och jag kan koncentrera mig på förberedelserna inför nalkande bröllopsdagsfest på Lördag.
Före och efter bilder kommer när klänningen är helt klar, i nuläget ser den ut på detta vis och jag har inspirerats av Chanel och en klänning som Carrie hade på sig i avsnittet "Splat", sista säsongen i SATC.


Gårdagens mingel


7 underbart trevliga tjejer på en solig balkong, champagne, snacks och en massa surr, supernice och tack goa Johanna. Jag följde dock inte med sandalettgänget vidare på fest utan mötte upp min kära vänninna som planerat, trevligt det med.
Hem kom jag i rätt så hyffsad tid och är inte alls trött idag och minnena av en toppenlördag sitter kvar, jag har det toppen nu.
Jag har tänkt bege mig ut en stund i solen lite senare idag, men först ska jag försöka sy ihop överdelen på klänningen som i nuläget ser ut på detta vis.

Bilder: Överst, 7 tassar och så Johanna och Delinda
och så en på den ofärdiga klänningen

Dubbelbokad

Inte är det ofta det sker att jag dubbelbokar mig, men så har skett och det är ju lite svårt att vara på två ställen samtidigt.
Men jag löste det hela på ett bra sätt i alla fall och jag slapp välja, jag förminglar med Johanna, hoppar över partyt därefter och träffar upp min väninna J som utlovat. Så kan det gå när man struntar i att bläddra i almanackan, konstigt hur det kan bli, bara trevligheter inbokat och ikväll krockade de en aning...

Förra årets fynd har jag andvänt flitigt denna sommar, tar med mig den på axeln, ett par Louboutins på tassarna, guldskärp, svart kjol och blus, samt orangeröda capri leggings, det får duga...


Godmorgon solsken

Dert är ju bara för ljuvligt utomhus, ska bara plocka lite här hemma, sedan går vi ut. Senare idag ska jag steka mig en stund i solen, ligga på en filt och bara slappa, fram mot kvällen är jag bjuden på champagnemingel hos söta Hannah, var länge sedan vi sågs och det kommer att bli så trevligt.

Känns som en soft och trevlig Lördag, vad har ni för planer?

Kungar och drottningar

Mina grabbar, den vuxne och fyraåringen är ute och grillar, jag har fixat resten och skall strax ta mig en dusch och kommer därefter att både skimra och dofta lätt av kanel och apelsin. Jag tackar svägerskan som introducerade mig i Kings & queen-serien som numera finns att köpa i de flesta butiker med diverse hudvårds/kosmetikaprodukter.

Den skimrande bodymilken glittrar så pass att den kanske passar bäst om kvällen, jag gillar den i alla fall.

Nog om detta, vad gör ni då?

Halv klänning

Aningens trött efter dagens strosande i solen, pustar ut en stund innan det är dags att sätta igång med matlagning. Ikväll blir det grillat och så har jag tänkt försöka hinna sy lite på klänningen. Mr Big blev förskräckt när han såg vad hade gjort med den och jag kan inte annat än att hålla med om att klänningen i nuläget ser rätt så sorglig ut, men det blir nog bra till slut.

Bild: 10 år gammal bröllopsklänning, klippt mitt i tu, kjol och släp ligger i lådan och när den blir klar kommer den att helt annorlunda ut, hoppas jag hinner nu bara...


Mitt i tu

Ingen bloggtorka här men jag flänger i solen, ränner runt med sonen på diverse återbesök innan de vitklädda går på semester,
tiden den springer iväg.
Idag har jag även klippt min gamla bröllopsklänning mitt i tu,
kändes lite läskigt först men jag tror det kommer att bli bra.
Den har hängt där i garderoben i 10 år så det kommer att bli lite kul att den kommer att kunna användas igen i mordernare tappning.
Kameran har jag glömt hos vänner men så snart jag hämtat den så kommer det att uppdateras med bilder här som vanligt.
Ha det gott.

Sommar

Sommaren har äntligen kommit med värme och sol till huvudstaden, jag tar mig tid en stund för mig själv med ett blogginlägg ute på balkongen.
Som jag misstänkte blev midsommarafton i staden alldeles underbar, guh så trevligt och tusen tack Silver, Lärarinnan och goaste W och E, fantastiska bästisfamiljen.

Dagarna rullar på i rasande fart och idag har sonen pratat sönder mina öron tror jag, helt slut när sonens morfar med sambo som hastigast kom förbi. I morgon kommer min väninnna med dotter på lunch här hos oss, kanske att jag får en syl i vädret då så att jag kan få prata om annat än bilmärken och brandstationer, en liten stund i alla fall. 

Bild: Galet konstig bild men det är i alla fall jag ute på balkongen alldeles nyss.

Hipp, hipp, hurra, vi firar tio år idag!


Det är inte bara Kungen och Silvia som firar sin bröllopsdag idag, så gör även vi, 10 år som gifta, grattis på oss. 
Vi firar dock ordentligt tillsammans med vänner lite senare, den 4 juli närmare bestämt med en ordentlig fest.
Idag är det ju Midsommar, lika viktig som julafton (enligt mig) och stackars bästa vännerna har hetsats till att spika upp kors på uteplatsen, fixa sill fast kocken själv inte äter det, förberett skattjakt för barnen mm. Jag som har gnällt (sorry) över att midsommarfirandet sker i Stockholm kommer garanterat få den trevligaste ever.

Glad Midsommar gott folk, tugga sill, dyk inte för djupt i snapsglaset och ta hand om varandra...

Kärlek


Har det gott

Vi passar på att vara ute i sol och ljus när det nu varit så i två hela dagar, sonen är som en sol hela han, jag med. Vi har det toppen och jag hinner till och med läsa, sommarlov helt enkelt. En bok/dygn, pubertal läsning för visso (se inlägget innan) men rätt så underhållande, till och med underhållande att försöka låna dem på bibblan, 40 tonisar i kö före, jag har råd att köpa dem, jag är 37 år gammal, erkänner mina pinsamheter och tvingade Mr Big köpa sista 2 delarna idag på vägen hem.

Ha bästa kvällen...

Blodiglar nej tack, vampyrer javisst...

Här var det snålt med inlägg, sonen svarade i alla fall bra på medicinen, blev så pass pigg att hela familjen i Lördags drog iväg på bröllopsfesten, trevligt värre.
Lärarinnan fick "skönsjungande" uppvaktning även på Söndagen och vardagen har pockat på som vanligt.
Nu skiner äntligen solen i huvudstaden, vi ska ut och så tänkte jag bekänna att jag blivit smått besatt av Stephenie Meyers böcker efter att ha sett filmen Twilight.
Jo jag vet att detta egentligen är för tonåringar, men blodtörstande vampyrer i samband med en massa löööve, det går jag igång på helt enkelt. Senare idag ska jag köpa uppföljaren, måste bara få veta fortsättningen. Ha fina dagen där ute...
Om jag kunde drömma När jag hör din röst
Bild:
CDON


Gårdagens


Igår hade jag på mig en kjol som jag har köpt i en tantaffär, tillsammans med jacka och paraply stressade jag iväg på en lyckad presentjakt.
Igår fyllde även väninnan Lärarinnan år, stort grattis och jag gissar att du har champagneskalle idag (hehehe). Själv fick jag snällt stanna hemma eftersom jag drog kvällens nitlott då lilla gossen var hängig.

Idag är det min tur att gå på festligheter, bröllopsfest och jag tror faktiskt att både son och make kan hänga på en stund eftersom sonen blivit superpigg och feberfri.
Nope, nu ska jag gå och stryka klänning, prova den (hoppas jag kommer i den), slå in paket och sörpla kaffe...

Vad har ni för er idag?

Bröllop

I morgon var det tänkt att hela familjen skulle bege sig på en efterlängtad bröllopsfest, kanske blir det bara jag som får gå, vi får se, det är inte det största bekymret utan presenten som vi inte har köpt ännu. Idétorkan har varit bestående och nu står jag här dagen innan och har fortfarande inte kommit på vad jag/vi ska ge bort?

Vad vill man ha i bröllopspresent?
Vad skulle du vilja ha?

Inte ens jag vet vad jag skulle vilja ha, eller jo fortfarande en Eva Solo skål,  men alla har väl inte hang-ups på Eva Solo prylar, eller?
Eva Solo Smiley Skål Svart Ø21cm
Bild: Eva Solo skål från Dansk Design

Sovmorgon

Lilltjabo har haft sovmorgon fram till 9.00 på sommarlovets första dag. Lovely men så fort han blir fri från feber och öronont kommer detta inte att ske igen eftersom han annars alltid vaknar senast 07.00. Jag blir själv så slut och trött när han är sjuk, så mycket att fixa med eftersom han får svårare att andas, men jag är ändå så glad, bara för drygt ett år sedan skulle en öroninflammation innebära långa och jobbiga turer på sjukhus med syrgas, dropp och annat elände. Det behöver vi inte nu, allt har blivit så mycket bättre och sonen kan verkligen bli sjuk utan att det blir något drama.


Å nej

I morse hade sonen avslutning på lekis, gulliga barn och så roligt att vara där men lillen var trött och hängig så vi stannade inte länge. Lillen klagade över öronont och det blev ett besök till VC (känns som vi varit stammisar där denna vår/försommar) och det visade sig att han hade öroninfammation. Pencillin, den tredje kuren tror jag men nu blir det snart bättre i alla fall.

Ingen vidare bra start på sommarlovet men snart bättre som sagt. Jag är helt slut efter denna dag och ska slänga mig i soffan, lägga mig tidigt och ladda inför morgondagen.

Hur är läget hos er då?


Knas och fullt upp

Morgon med besked, har varit hos tandläkaren, visade sig att jag blev kallad på tok för tidigt (var där i Januari), jag passade på att klaga på en lagning och den bättrades på alldeles gratis och det var ju bra.

Mindre bra var att jag även denna morgon telefonledes efterlyst sonens andningsavdelning och läkare som försvunnit? Efter att ha hänvisats åt alla möjliga håll slutade det med att den gamla avdelningen tar emot oss i eftermiddag i alla fall. Nöjer mig med detta för idag men måste självklart få grundlig information om hur det ska fungera framöver, var vi ska vända oss och till vem?
Det hela upplever jag som mycket märkligt, något har hänt, kanske få jag mer information i eftermiddag.

Nu ska jag försöka hinna med allt som skall göras denna dag, ha det gott där ute...

Rosa inbjudningskort


Vilken skrivkramp jag har, på riktigt, i högerhanden eftersom jag har suttit och skrivit inbjudningskorten (ska snart fira 10 år som gifta) själv. Får skylla mig själv som inte beställt korten tidigare, men de skulle ha skickats för bra länge sedan så det var bara att plocka fram penna, papper, sax och björnklister, tur att de flesta är förvarnade om festligheterna.
Men nu är de klara i alla fall och kommer att postas i morgon, personliga blir de om inte annat...


Lite stress

Så lustigt det kan bli, nu känner jag mig extremt stressad över alla festligheter som jag ska hinna med, avslutning, födelsedagsfester, bröllopsfest, midsommar och vår egen tillställning då vi firar 10 år som gifta. Kläder och presenter ska fixas, förberedelser och annat ska hinnas klart, baka ska jag visst göra också (skrev upp mig på baklistan i ett svagt ögonblick).
Problem som dessa ska man minsann inte gnälla över men som sagt, lite stressad...

Före

Ikväll spanar jag på finalen av project runway och denna vecka tänker jag själv sätta igång med ett alldeles eget projekt. Saxen skall plockas fram (till mannens förskräckelse) och jag tänker klippa till ordentligt i den gamla brudklänningen från 1999, när allt är klart så kommer den inte att kännas igen. Men först måste jag skicka ut inbjudningskort till alla vänner som vi har tänkt fira vår 10-årsbröllopsdag tillsammans med. Det börjar bli lite tight om tid men jag brukar hinna...

Före: Då 1999 hade klänningen även en extremt stor tyllunderkjol och hur det blir när den blir klar får ni se när det är dags i början på juli...

Hemma igen

Nu är jag åter på plats efter en kortare semster i Norrland...
ken_1670.jpg
Bilden är lånad från
VF och mitt i klungan sprang jag och svägerskan vårruset i Umeå förra veckan.

Alla fick medalj och min egen insats var jag helnöjd med, trodde inte att jag kunde springa i ett sådant tempo.

Lugnt med mamma och moster på landet, de ville dock inte vara med på bild så de två lamorna får istället tjusigt visa upp sig.

Gårdsfest i kylan hos bästa C tillsammans med svägerskan och en hel hög av trevliga norrlänningar, tusen tack för en toppenfest.
Nu vardag igen, skönt att vara hemma, gosa med gossen har jag tänkt göra hela dagen...

Halloj

Halloj bloggen, sitter mitt i lugnet ute på landet i mammas stuga. Mosters man kom med internet och jag passar på att hänga här en stund.

Jag och bästa svägerskan skötte oss exemplariskt under Vår ruset, aldrig hade vi sprungit tillsammans tidigare och aldrig hade vi sprungit så snabbt, ett bra joggingteam var vi helt enkelt, stolta och nöjda kom vi i mål och detta kommer vi att göra om.

Snart åker vi tillbaka till Umeå, trevligheterna fortsätter hela helgen.

Kram på er alla och tack för de peppande kommentarerna i inlägget innan, tack tack.


Snart bär det iväg

Idag åker jag till norrland i ett par dagar, ikväll springer jag vårruset tillsammans med bästa svägerskan, sedan ska jag bara vara med släkt och vänner alldeles ensam utan man och barn, en slags minisemester för att ladda upp energidepån.
Jag är nu helstirrig, som värsta resfebern och jag har nog aldrig varit borta från lilla prinsen speciellt många dagar, gissar att det är anledningen till hispigheten.

Man ska tydligen peppa sig själv om att man är i form, pigg och stark inför rundan, så nu gör jag väl det, pepp, pepp...

Ha det mumsigt alla ni.
Kram/ Mia


Jogga eller lunka?


Inför morgondagen har jag lagt fram det viktigaste, det enda jag inte får glömma ta med till Norrland är nummerlappen och joggingkläderna. Jag läser på
vårrusets hemsida och funderar hur fort måste man egentligen måste springa för att jogga och hur sakta det egentligen är när man lunkar sig fram?
Ja, ja nog om detta, nu skall det visst lagas mat...

Bra mat tror jag faktiskt

Förra veckan och även denna har jag ätit relativt nyttig mat och känt av att jag mått riktigt bra av det, lite motion på det och så 2 välbehövliga kilo bye bye, inte helt fel eftersom jag poppat på mig en aning.
Ungefär så här har det väl sett ut...

*Lax med grönsaker i foliepaket, ingen olja eller smör, bara kryddor.
*Fetaostsallad med köttbit
*Vegetarisk pasta med spenat
*Äggröra med kyckling
*Vitlöksfrästa räkor med pasta och ruccola


Obbolaplayern

Tänk att jag blir så förvånad när man pratar med någon man inte sett på länge och så säger denne.
-Jo men hej, det var länge sedan, men vet du jag brukar faktiskt läsa i din blogg.

Hjääääääääääälp, hemskt och läskigt och pinsamt tänker jag genast, samt att nu är det dags att lägga av. Bloggen är dock som ett gift, helt omöjligt att sluta om man väl har börjat. Ett ventilhål för mina ytliga intressen som mest handlar om höga klackar, glassiga väskor och glansiga lipgloss, men även mina vardagsbestyr, livet med en unge i rulle, mat och ibland mina sämre dagar som faktiskt inte är särdeles många tack och lov, livet är alldeles för kort för att gå omkring och vara sur och bitter och det går alldeles utmärkt att leva ett gott liv trots att barnet föddes med livslångt funktionshinder. Allt blir ju bara bättre och bättre, framsteg varje dag, svårt att inte vara annat än lycklig då.

Vad jag nu skulle komma till var att jag vill välkomna smygläsaren   "J The Obbolaplayer", självklart med ett läppglansinlägg. Välkommen och grattis till flickvännen, så glad för din skull (på tiden). Puss på dig...

Bild: Too Faced Lip injektion, super size

The shoes

Fina skor ska så klart få ett alldeles eget inlägg, pengarna har rullat lite väl hastigt från kontot denna helg. Leksaker, kläder, taxi och så någon drink också. Bara roliga saker och som sagt man lever bara en gång, men skorna de var nästan gratis.

Märke: Nine West
Inköpta: På Ware House i Sickla Köpkvarter
Pris: Nu 299:-, har kostat ca 1400:-.
Klackhöjd: Väldigt höga, drygt 11 cm, men eftersom de är väldigt stabila och med en inbyggd platå så känns de riktigt bra att gå i...