Vila i frid finaste vän

Tänk, idag är det ett år sedan vår bästa vän dog. Tiden har faktiskt inte läkt några sår, det hela känns fortfarande overkligt och ibland gråter jag likt ett barn när jag hör en viss låt, äter en speciell rätt eller pratar om något som just vi brukade prata om.
Det är verkligen så, att vissa människor kan man prata med om vissa saker och när en sådan person försvinner, så försvinner en del av ens liv och det är förskräckligt helt enkelt. Mikael Wiehe nämnde ngt liknande i så mkt bättre och det stämmer så bra.
Ha det fint och ta hand om varandra...

Nötter

Här bjuder jag på ett
favoritrecept, ett recept som jag faktiskt hör och häpna nästan följde till punkt och pricka. Det var bara hjortfilén och roquefort som byttes ut till oxfilé och gräddädelost, annars så.
Detta åt vi dock inte idag, det blev ett panikbesök till Jensens eftersom den fiskrestaurang vi tänkt besöka hade stängt.
Det bidde kött istället, lite slabbig pulversås å pompa istället. Brasan i mitten, servicen för barnet och det sanslöst billiga priset på maten var ett plus men annars, uäk, verkligen inget att rekommendera.
Jo efterrätten var ju god, den blev dessutom gratis eftersom jag vann den genom en SMS-tävling... Pengar vinner jag minsann aldrig men en våffla med mjukglass som dessutom räcker till 3 personer, det är min melodi;)
Näe ni goa, ha en fin Lördag.

Fönsterbelysning

Varje år när julpyntet monterats ned har jag saknat ljuset från adventsstjärnorna i fönstren och tänkt sätta upp fönsterlampor. Varje år har jag letat pendelarmatur men alla som jag spanat in har jag dock upplevt som väldigt omoderna á la gammel-gammel-farmors style.
Detta år fastnade jag för E27:an, snålade på slutpriset och köpte en kopia på C O och tycker att det ser helt OK ut faktiskt, så pass att det är tveksamt om adventsstjärnorna i vardagsrummet får komma upp nästa jul...

En go kväll

Ikväll såg det ut så här hemma hos oss, lite av varje, skaldjur mm.
Det har varit rätt många dagar de senaste veckorna då jag har tänkt att "jaha och hur ska den här dagfan fångas". Det blir lite segt och instängt på vintern, inte vidare lätt att roa 7-åringen i sin rullstol utomhus, men skolan har varit på G denna vecka och gossen har fått vara med på alla aktiviteter, det glädjer mig.
Idag har vi haft en fin dag och en go kväll.
Nu lite smurfsurf, ha det bäst där ute...