Valborg

Min morfar hade ett elfte budord vilket han anammade ungefär varje dag tills den dag han var tvungen att ge vika för honom ovan där.

Man skall icke ge sig

Igår var sonen tjurig över att det inte skulle bli någon långpromenad genom staden och picnic i parken.
- Men vem har sagt att det inte blir av? (Jag)
- Men mamma titta på vädret. (sonen syftar till mörka moln, snålblåst och regn)
- Strunt i det, har vi lovat picninc så ser vi till att det blir så och minns du vad gammelmorfar brukar säga?
- Jaaaaaaaaaaaa, man skall icke ge sig.

Så vi begav oss iväg...

Trotsade mörka moln och hamnade mitt i broöppning.

Hade picnic i parken fastän det var lite kallt.

Promenerade längs fina Hornsgatan och solen hade skrämt bort de mörka molnen.

Och till Slussen och Gamla Stan.

Sedan gick vi tillbaka till Slussen igen, åkte tuben hem, grillade middagsmaten, tittade på majbrasa och tände lyktorna på balkongen. 

Nu en ny dag, nya äventyr.


Back on track


Vårkänslorna spirar på och vi dammade av elgrillen trots att det inte alls är detsamma som på riktigt men efter förbudet mot att grilla med kol på balkongen så får det duga så länge helt enkelt. Ett tips, lite riven parmesan och finhackad chorizosalami i kryddsmöret var en hit.

Alla i familjen är glada över att operationen blev fördröjd, den kommer att ske men då förhoppningsvis med lite mer välordnad planering och att även den viktigaste läkaren blivit informerad.

Nåväl nog om detta, maken har precis spanat färdigt på ett av sina pensionärsprogram, jag vill avsluta här och umgås, i morgon hoppas vi på goväder och planerar att strosa runt i huvudstaden hela dagen, kanske luncha vid en kaj eller något, vi får se. Jag tar med mig kameran så får ni hänga på...

Ha det finast alla ni goa och en speciell hälsning vill jag dela ut till Lotta, Milla och Åsa, kram.

Bild: På min fina syren och elgrillade maten

Här var ju bloggen

Jo men just det jag hade visst en blogg också, tappade visst bort den ett slag:) Nu skriver jag här igen efter att ha andats färdigt genom ett sugrör.
Sonen fick hastigt en operation inplanerad och det har varit kaos, förberedelser, peppande och oro. Dagarna innan operationen kändes inte bra och jag fick knappt luft periodvis, släng av panikångest tror jag.

På inskrivnngsdagen var sonen snuvig och jag kände mig enbart illa till mods, planeringen från sjukhuset var minst sagt illa ordnad och jag blev sjuuukt lättad när narkosläkaren meddelade att hon tyckte att gossen skulle vänta med att opereras.
Ett i efterhand samtal med sonens samordnande sjuksköterska bekräftade min oro och min smått skuldbelagda lättnad över att operationen inte blev av försvann. Sjukhuset får helt enkelt planera betydligt bättre och inte kasta in oss på en annans avbokade tid...

Nu tänkte vi ha en underbar vår, syrenen på balkongen har redan fått blad och blomknoppar och jag tänkte blogga på som vanligt igen. Hoppas ni hittar tillbaka hit alla bloggkompisar.

Tusen kramar.

Men kommer dem inte snart?

I morse vaknade jag tidigt, förväntansfullt väntade jag på att den pratglada familjen skulle komma in från köket och "väcka" mig med presenter och fika på sängen.
Till slut kom de i alla fall, ja må hon leva och allt det där. Gårdagens åldersnoja är puts väck (nästan i alla fall), idag fick sonen vara ledig från skolan och vi har ätit lunch på restaurang tillsammans med skärgårds-Cilla, handlat och nu fortsätter firandet i lugn och ro hemmavid.

Min man är bara bäst på att köpa presenter, älskar min nya plingring från
TOUS, tack, tack.

Vad får det kosta?

Christian Louboutin 
-Vad vill du ha nu när du fyller år? (Mr Big)
-Ja du vad får det kosta? (Jag)
-Kosta och kosta, det är väl inte så noga. (Mr Big)
-Ja men då vet jag direkt, dessa fast i Beige, endast 5295:- på Schuterman. (Jag)
-Mja, eeee, nja kanske passar bättre som 40-års present eller, visst? (Mr Big)
-Jorå, jag instämmer, ska fundera lite till:)

Vet faktiskt inte alls vad jag önskar mig men det är ju precis som det brukar vara varje år, men fyller det gör jag hur som haver om en si så där en vecka...

Ha fina kvällen...

Bild. Loboutin från
Net a Porter