Som jag har väntat

Det var precis likadant när jag var gravid förra gången, jag blev stooooor och otymplig, mest för att jag faktiskt var fet redan innan. Precis som nu, har inte gått upp många gravidkilon utan påslagen var där redan innan. Mina problem kan tyckas, jag vet ju varför det blivit som det blivit, för lite träning och för mycket gott, simpel ekvation, mina val om än mindre bra sådana.

Ingen påpekade detta faktum innan gravidmagen började puta ut... Men nu har det börjat, jag har förväntat mig detta och varit beredd och igår kom det, en riktig klassiker från en granne i pensionsålder:

-Jaha och här växer det på ser jag, är du säker på att det inte är två, hahaha, hehehe, hahaha.

Jag svarade kvinnan i mild ton (det är lätt att den blir alldeles för vass när jag blir irriterad) 

-Jaa kära du, du vet ju att jag var fet och stor redan innan och det är det som det beror på, vad vill du att jag ska göra nu gå hem och gråta eller?

Det ville hon inte, hon trodde även att jag skulle tåla hennes kommentar och det gör jag absolut, jag äger min egen kropp, vet vad som behövs åtgärdas efter min graviditet, inte nu. Jag tål det mesta och var dessutom beredd, men människor som envisas med att dela med sig kommentarer av detta slag tappar jag förtroendet för.    

Jag kan inte minnas att en man någonsin påpekat något liknande, nope det är kvinnor som bjuder på detta, delar med sig av sin sämsta sida. Kanske för att trycka till/ned, förhöja sig själv, jag vet inte, tragiskt och osympatiskt fenomen hur som haver.

I eftermiddag ska jag ta min feta kropp, bege mig till barnmorskan, som för övrigt anser jag jag varit duktig som inte gått upp många kilon sedan graviditetens start och lyssna på min dotters hjärta, ta lite blodprov och förhoppningsvis därefter fortsätta få njuta av min gravididtet oavsett om andra anser mig var stor som en övergödd padda.

Kram på er och var för guds skull snälla mot varandra.


Kommentarer
Postat av: Milla

Jadu... och det där med att en del på nåt sätt tror man kan kladda på magen och känna utan att fråga, när gör man så på en ickegravid liksom ??
Själv funderar jag på vad alla ska säga när jag kommer till jobbet nästa vecka med 2 cm lång hår... kan bli spännande kommentarer. Jag har ju inte varit där sen årsskiftet. kram Milla

2012-08-16 @ 19:56:54
URL: http://millaflower.blogspot.com
Postat av: StjärnanTärnan

Herregud dessa kvinnor! Ja för det är bara kvinnor. Jag blir så trött. Jag glömmer aldrig när det var en kvinna på mitt dåvarande jobb som kommer fram till mig när jag höggravid står böjd över diskmaskinen och säger "Nä men oj nu är du nästan lika stor bak som fram". Jag blev helt stum men den blicken hon fick av mig gjorde att hon insåg vad hon precis sagt och bad om ursäkt. Men då är ju skadan redan skedd och dessutom sa hon "Jag ber verkligen om ursäkt om du tog illa upp". Precis som att det var JAG som var överkänslig.
Nä vännen, försök att låta dessa syrliga kommentarer rinna av dig. Kom ihåg att de är dom som har stora problem med sig själva och att du är SUPERFIN precis som du är.

Kram

2012-08-17 @ 08:51:29
Postat av: Bea the svägerska

Bästa svägerskan, håller med dej om dessa kommentarer. Härligt att du hade svar på tal!! ;-)
Längtar tills vi ses nästa helg!!

2012-08-17 @ 09:13:38
URL: http://gronavillan.wordpress.com
Postat av: Lärarinnan

Var kommer dessa kommentarer ifrån? Du är ju hur fin som helst. Punkt!

2012-08-18 @ 20:37:37
Postat av: mia

Milla: Tror det kommer att gå galant, i ditt fall kan det nog bli omvänt, tystnad så det förslår, sträck på dig bara å var stolt över din kamp. Tusen kramar.

ST: O my den kommentaren var ännu värre. Jag tar inte så illa vid mig som det verkar, irriterad över fenomenet bara, Kram kram.

Bibii: Jaaa kramis.

Lärarinnan: Äsch det vet i fåglarna men tack iaf.

2012-08-19 @ 11:08:42
URL: http://desperatahemmafrun.blogg.se
Postat av: Zäta

Många gånger är det nog inte meningen att såra. Kanske granntanten bara ville tala om att hon sett din magen men inte kunde komma på något vettigt att säga, och så blir det så dumt sen. Vi har så lätt att omge oss med en viss jargong och verka tuffare och mer ironiska än vi egentligen är.
Samtidigt tycker jag det är jättebra att säga ifrån. Nu lär granntanten tänka efter nästa gång hon vill kommentera någon, vare sig den personen är lång, kort, stor eller tunn.

2012-09-13 @ 21:34:16
URL: http://blogg.zettervall.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0