Chokladmousse
Den här chokladmoussen är en återkommande efterrätt hemma hos oss, så enkel att göra och blir alltid supergod. Jag brukar inte ta den kraftigaste chokladen eftersom jag gillar lite mildare chokladsmak. Jag har spanat runt bland mousserecept på nätet och gjort en egen variant. Och man behöver inte mycket i portionsglaset, en rätt så mäktig efterrätt.
4-6 port
100 g fin choklad
2 dl vispad grädde (ej för hårt men inte för löst, hänger ni med?)
ggula
2 msk råsocker
2 msk starkt kaffe
Vispa grädde lätt, smält choklad i vattenbad, blanda i äggula, socker och kaffe. Blanda chokladsmet med grädde och fyll upp i serveringsglas och låt stå i kylen några timmar, toppa med bär eller frukt.
Men vad smarrigt det där lät....=)
Ska nog bli lite torsdags mys idag här hemma hos oss. Vi har lite huvudvärk o feber idag och hosta hörde jag nu...
så då behövs lite gottigt
ha en bra dag
kramar @nette
Oh no... gjorde jag fel? Den varma chokladsmeten smälte den lättvispade grädden. Efter två timmar i kylen är moussen ff inte ett dugg fast. Whyyyyyyy?
Mm, ser smaskens ut! :P
Mmmmmm chokladmousse är jag barnsligt förtjust i den du visar ser ju supergod ut. Jag gillar när den är luftig och nästan smälter i munnen.
Ska nog prova ditt recept till helgen ;o)
@nette: Nu har du nog kryat på dig, kram.
Lärarinnan: Jag har uppdaterat receptet så att tom med du kanske vispar rätt:) Alltså lättare vispat än till en tårta men ej så löst att det är en rinnig soppa, mittemellan.
Mickan: Lovar, ljuvligt gott.
sweetmama: Precis som jag tycker att denna är. Hoppas det blir bra.
Mums vad gott!