Enkelt middagstips

image1366
Jag håller på att rensa från frysen och fixar till middagar av vad som finns där.
Hittade en liten bit oxfilé som jag gjorde grillspett av och grillade i ugnen, några minuter i 200°, direkt på gallret med en plåt under. Superenkelt, det som tog tid var så klart den bakade potatisen men den sköter sig ju själv där i ugnen i ca en timme på samma gradantal.
Till detta serverades en kall vitlökssås.

Numera bakar jag alltid mindre potatisar, inte de stora som i butiken är avsedda för just det. Jag tycker de är för stora, tar för lång tid att bli klara och är oftast inte så fräscha heller.

Av de potatisar som blev över gjorde jag dagen efter en enkel sallad med bakpotatis och kesoröra.

Kommentarer
Postat av: Elin

åh så bra :) Du ,aten såg inte illa ut.. jag som nte ätit nu när jag varit sjuk.. jag skulle göra ycket för ett par grillspett

2008-04-03 @ 11:03:38
URL: http://prinsipesans.blogg.se
Postat av: Bim H-D

Oj, detta såg väldigt gott ut, hua.
Hm, här är det också mycket rensning i frysen för stunden... Dags för att fylla på med nytt sedan, hm... Tömma för att fylla, jajaja...
Må så grankott - värmländskan Bim

2008-04-03 @ 11:06:24
URL: http://sjoebacka.se/wordpress/index.htm
Postat av: mia dh

Elin: tvärr finns inga kvar annars hade jag kunnat skicka dig ett spett:)

Bim H.D: Precis så, fylla på med nytt var det:)

2008-04-03 @ 13:46:28
URL: http://desperatahemmafrun.blogg.se
Postat av: Åsa.S

Det såg väldigt gott ut! Och visst är det himla praktiskt att kunna använda resterna dagen efter

2008-04-03 @ 17:28:16
URL: http://glansigyta.blogg.se
Postat av: AnnaSv

Åh, det verkar underbart gott!

Jag bakar oxå små potatisar, gärna jättesmå! de blir ju extra goda om man rullar de i olivolja, flingsalt och timjan innan man lägger de i ugnen.

Kram,
AnnaSv

2008-04-04 @ 10:15:34
URL: http://annasv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0