VB paj
Jag gillar matlagning, men det måste gå snabbt att laga och så ska tvååringen kunna käka samma mat också. VB paj mumsar han gärna i sig även om han hoppar över kräftorna.
Västerbottenpaj
Deg: 2 dl vetmjöl
1 dl grahamsmjöl
100 gr margarin
2 msk vatten
Fyllning: 1 gul lök
150 gr riven västerbottenost
Äggstanning: 3 ägg
2 dl mjölk
Salt/peppar
Blanda deg, tryck ut i form, nagga botten lägg i frys/kyl medans du fixar resten. Fyllning: fräs lök lätt & låt svalna, blanda äggstanning. Lägg lök i botten på pajskal, strö över osten & häll över äggstanning. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.
Servera med sallad och romröra.
Romröra: 2 dl creme fraiche, 1 burk röd rom, salt/peppar, lite finhackad rödlök.
Västerbottenpaj
Deg: 2 dl vetmjöl
1 dl grahamsmjöl
100 gr margarin
2 msk vatten
Fyllning: 1 gul lök
150 gr riven västerbottenost
Äggstanning: 3 ägg
2 dl mjölk
Salt/peppar
Blanda deg, tryck ut i form, nagga botten lägg i frys/kyl medans du fixar resten. Fyllning: fräs lök lätt & låt svalna, blanda äggstanning. Lägg lök i botten på pajskal, strö över osten & häll över äggstanning. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.
Servera med sallad och romröra.
Romröra: 2 dl creme fraiche, 1 burk röd rom, salt/peppar, lite finhackad rödlök.
Kommentarer
Trackback