Väder & vind plus annat livsviktigt

125198-78
Vintern är här, det är bara att acceptera, trots att ingen snö finns för att bekräfta faktumet. Det är ju snart jul & sedan ett nytt år, storhelgerna gillar jag. Gillar föresten hela december med allt som ska fixas innan jul, för att inte tala om myskvällar med glögg!

Men sedan när nyårsafton är över, då får det gärna bli vår och sommar igen.
Vi har haft en underbar sommar, varit hos släkten i norr,
härligt,
längtar tillbaka,
mycket.

Det enda jag inte längtar efter är förra sommarnens plåga som norrlänningarna envisades att trampa runt i... "Foppaskorna".
Min acceptansnivå är riktigt hög och egentligen ska man väl strunta i vad andra väljer att ha på sig. Men norrlandstrenden med dessa vidriga tofflor kan jag bara inte begripa. Alla knallade omkring i dem? Jag hade aldrig sett dem live förrän vi semestrade uppåt, fascinerande var det i alla fall att så många tassade runt i dessa, gärna i färgmatchande topar. 
Nåväl jag hoppas alla norrlänningar tar sitt förnuft till fånga nu under vinterhalvåret och för evigt låter de hemska skräcktofflorna stanna kvar i garderobena eller i bästa fall slänger bort dem. I så fall om ni gör det så är ni alla förlåtna, alla kan ju begå misstag. :)

Kommentarer
Postat av: Karin

Jag håller fullständigt med dig om att det är bland det fulaste som finns MEN dom är otroligt sköna! Jag har själv köpt ett par nyligen för att ha som inneskor och det är dom första skorna i hela mitt liv som jag inte får ont i fötterna av! Av den anledningen så blir dom nog kvar på våra (norrlänningarnas) fötter ett tag till, jag är hemskt ledsen ;)

2006-11-16 @ 15:21:20
URL: http://sakerochting.blogg.se
Postat av: Johan N

Hehe nee jag trodde verkligen inte att någon skulle ta på sig dedär frivilligt =) Fin blogg du har =)

2006-11-16 @ 16:40:12
URL: http://johanshorna.blogspot.com
Postat av: Jojjo

Åh så kul! Jag är från Gävle, som räknas till norrland här i Fjollträsk-trakterna... ;-) Första gången jag såg dessa var förra vintern/hösten hos en kund till mig och jag tyckte (och tycker fortfarande) att det var bland det fulste jag sett, och hur sjutton kan folk vilja köpa dem - de är ju inte direkt billiga heller!! Ryser när jag ser dem, men har inte hört någon som inte tycker att de faktiskt är otroligt sköna...!

2006-11-16 @ 16:44:07
URL: http://jujubeads.blogg.se
Postat av: Mia

Karin: Aj då rackarns ;)
Johan N: Tack söta du
Jojjo:He he Gävle är väl på gränsen va ;) Det finns ju en uppsjö av fakefoppa, misstänker att många klopprar i kopior också.

2006-11-16 @ 22:36:04
URL: http://desperatahemmafrun.blogg.se
Postat av: Frida

Jag har alltid tyckt att de är grymt fula men efter problem i rygg, knän o benhinnor beslöt jag mig för att prva. Och de är gudomliga. Köpte ett par svarta för att vara så diskret som möjligt och anvämder dem bara så klart när jag går runt på jobbet. Och jag ska säga det att det är så värt det :)
Men jag förstår er diskussion och tack för en trevlig blogg.

2006-11-17 @ 13:29:47
Postat av: Mia

Frida: Tack själv :)

2006-11-18 @ 11:01:00
Postat av: Annso

Jag måste faktiskt bestrida vissa påståenden om foppaskor i norrland. Jag bor i stockholm och har flera arbetskamrater som äger och använder "foppaskor" dessutom har jag sett otaliga okända människor på byn (sthlms innerstad) som utan att skämmas har haft på sig sådana, så inte tror jag att det är något typiskt norrländskt i alla fall :-)men vackra är dom inte, det håller jag med om!

2006-12-01 @ 11:45:14
Postat av: Mia

Annso: Ha ha jag bestrider å det bestämdaste tillbaka, har under sommaren som var varit i norrland, umeå närmare bestämt? för i sommras hade verkligen "alla" på sig pjucksen & så är det väl ändå inte inne i city en varm sommardag.

2006-12-01 @ 13:06:47
URL: http://desperatahemmafrun.blogg.se
Postat av: Frida

Jag kan bara instämma. Man har sett dem överallt i sommar. Det fulaste jag har skådat på länge. Kul att någon tycker likandant. Jag hoppas också att alla som har sånna tar sitt förnuft till fånga och låter dem stå kvar i garderoberna nästa sommar.
Trevligt att läsa din blogg!

2007-09-01 @ 22:57:40
URL: http://lantliginspiration.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0