Detta upprör mig dock ordentligt

Tugba skjuts med 4 skott i Turkiet i somras, ett sk hedersrelaterat brott då hon hade pojkvän och vägrade gifta sig med en av familjen utvald man. Hon överlever får efter försäkringsproplem komma hem till Sverige. Är rullstolsbunden på obestämd framtid, kämpat för rätten till rättshjälp, fick rätt till detta i fredags, säger att hon ingen tro på framtiden har men att hon känner sig stärkt av alla som visat och visar sitt stöd.

Bravo att Tugba får rätt till rättshjälp men det som  gör mig på riktigt upprörd är för det första att det finns människor som är så grymma att de kan göra illa en familjemedlem så oerhört. 
För det andra att vårt Svenska system är så trögt vad gäller att hjälpa utsatta kvinnor och i detta fall de svårast drabbade. För det tredje att politiker fortsätter sväva runt kvinnors utsatthet när det gäller skydd och mänskliga rättigheter. Att myndigheter på nationell, riks och kommunal nivå förmedlar rätten till hjälp för utsatta kvinnor men att det i praktiken är så svårt att få adekvat hjälp.

Tugba är en mycket modig liten kvinna vars privata ekonomi är körd i botten pga det som inträffat. Via denna länk kan man läsa mer om varför Tugba behöver hjälp att ekonomiskt klara sin situation. Stöd hennes kamp, det tänker jag göra.

Kommentarer
Postat av: Mira

Var upprörd hela dagen igår pga av detta. Såg också det på morgonen...
Tänkte skriva mer... men alltså, jag blir så jäkla förbannad så det är lika bra att hoppa ämnet.
Kram!

2006-11-21 @ 08:23:23
URL: http://miranilsson.blogg.se
Postat av: Mia

Mira:Tragedi å elände!

2006-11-21 @ 08:44:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0