Fylld fläskfilé

125198-127Bild: vår fredagsmiddag

Fläskfilé med soltorkad tomat, parmesan & basilika

Snitta fläskfilén längst efter så den till slut blir platt som en pannkaka. Strö över kryddor du gillar (jag använder flingsalt, vitpeppar, paprika), fördela hackade soltrokade tomater & basilika (färsk eller fryst), lägg på skivor av parmesanost över köttet.
 
Rulla ihop så hårt det går (som en rulltårta). Jag använder alltid kocksnöre (andra föredrar tandstickor) för att rullen ska hålla ihop under stekning. Krydda med favvokryddorna även runt rullen. Stek hastigt runt hela filén, ta upp den & lägg i smord form. Ha kvar stekpannan på plattan häll över en skvätt vatten, en skvätt vin eller röd balsamvinäger & en klutt fond. Smaka av skyn ev kan några nypor socker behövas för att neutralisera syran. Häll skyn över filén i form och in i ugnen på ca 200 grader i ca 40 minuter (beroende på hur länge du försteker och hur varm ugnen är).

Servera med färsk pasta och en kall yougurtsås. Både sonen och mannen blir sååå glada när de får detta till middag...

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Det där ser gott ut!

2006-12-09 @ 10:41:32
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Ella

Oj, vilket hett tips! Det måste jag spara. /Ella

2006-12-09 @ 13:10:04
URL: http://whattowear.blogg.se
Postat av: Mira

Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan, att jag skar upp fläskfilén!!!
Lät ju hur gott somhelst! Ska jag prova snart!
Kram!

2006-12-09 @ 19:33:38
URL: http://miranilsson.blogg.se
Postat av: Mia

Junitjej: Ja jag lovar det är jättegott
ella: Kul :)
Mira: Kram på dig med

2006-12-10 @ 12:52:19
URL: http://desperatahemmafrun.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0