grillpremiären

   g
Bilder: Från gårdagens grillpremiär

229:- för en el-grill (OBH Nordica, utan ben) är ju nästan gratis och den fungerar alldeles utmärkt. Lite långsam bara, tog lååååååång tid att få köttet genomstekt. men till nästa gång vet vi att värmen ska vara på max och att det tar 20 min att få en köttbit färdig. Självklart är det inte samma sak som kolgrillsgrillat, men om alternativet är att inte grilla alls så väljer jag detta. Det är mysigt att grilla oavsett om kolsmaken finns där eller ej.

En liten grillstory: En vanlig sommardag när det är dags att grilla, allt är färdigpackat, ned för trapporna ut genom porten till baksidans uteplats. Hoppsan det blir några vändor till upp till lägenheten eftersom det inte går att låta bli att glömma tändaren, grilloljan eller ett och annat bestick och servetter skulle vi visst ha också. Uteplatsen är illa skött, här får man passa sig innan man sätter sig på de fastskruvade utemöblerna som är både smutsiga och skabbiga. Likt nyfikna ögon stirrar grannarnas fönster ned mot oss på uteplatsen. När grillen slås igång rasslar det i gardiner, någon stänger demonstrativt sitt fönster för att slippa grilloset. När det väl blir dags att börja äta måste det springas upp i lägenheten igen för att det fattas en gaffel och så var det ju såsen och... Då har köttet hunnit bli kallt och vi skyndar oss att äta för att få komma in igen. Vår uteplats är ingen samlingspunkt för grannarna, däremot har vi fått höra kommentarer om att de har sett oss grilla. Tror vi är de enda som på grund av tanken om att en sommar utan grillat inte går för sig har använt platsen på senare år.

Så för att slippa allt detta har vi nu en el-grill på balkongen och jag är helnöjd över det, som sagt bättre el-grillat än inte grillat alls. Och så kommer vi att grilla på baksidan någon gång då och då när kolsuget faller på...

Kommentarer
Postat av: Angel

Åh en sån har jag gett pappa

2007-05-07 @ 10:01:09
URL: http://angelsmode.blogspot.com
Postat av: Marie

OK! Då fattar jag elgrillen :-) När kolgrillssmaken blir stark kan du alltid köpa några engångsgrillar. Det funkar bra på balkongen och ni slipper stirrande grannar! Visst ryker det lite men man får grilla lite tunnare köttbitar eller korv så hinner man släcka engångsgrillen innan grannarna fattat vad det är frågan om :-)

2007-05-07 @ 13:50:16
Postat av: biibii

Vi grillade kyckling idag och jag kan säga att det tog låååång tid! Men det blev jättegott! Man ska inte ha bråttom. Fast å andra sidan slipper man vänta de där 20 minuterna på att tändvätskan ska dra in så jag vet inte om slutresultatet blir klart ungefär samtidigt.?! Ciao Bella!

2007-05-07 @ 20:18:55
Postat av: mia dh

Angel: Då tror jag han kommer att bli glad

Marie: Vi har en kolgrill i källaren också, ovanför oss bor en barnfamilj med liten bebis. Här i Stockholm är det få som grillar på balkongen och jag utmanar inte gärna vår privatvärd :)

biibii: Exaaaaaakt :)

2007-05-07 @ 21:44:25
URL: http://desperatahemmafrun.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0