snabba "soppgrytan"
Så enkelt och snabblagat, barnmat och vuxenmat i ett. Fisksoppa till mig och fiskgryta till sonen från samma kastrull. Kokade gorvt tärnad potatis och morötter (lite mindre bitar) i ca 10 minuter. Hällde bort lite av vattnet, sparade så pass att fisken fick plats. Smulade ned buljongtärningarna och kryddade och lade ned fiskbitarna i grytan tillsammans med potatis och morötter. När fisken kokat klart (efter några minuter bara) lade jag i räkorna. Fiskgryta till sonen med mindre spad. Fisksoppa till mig som saltades på lite mer i tallriken och serverades med en klick vitlöksyoghurt.
Ca en tredjedel vardera av potatis, morötter och
ca en tredjedel fisk (lax och någon vit fisk) och skalade räkor
vatten till kokning
2 buljontärningar
kryddor: Salt, vitpeppar, dill, färsk timjan, lite cayenne, paprikakrydda, pressad citron
Uppdatering: Oooooops glömde saffran hade pyttelite i
Mums till lunch tyckte vi båda..
Kommentarer
Postat av: martina
bra tips! tack=)
Postat av: nollattan
vad sugen jag blev. orkar ba inte resa mig upp....buhu, körsbärsblomningen är över. suck. älskar den tidiga våren!
Trackback