Barnmat helt enligt tallriksmodellen

Oftast äter den lille samma mat som oss, men ibland äter vi sådant som inte passar en 2-åring och då får han annat istället.
Barnkrubb är lätt och snabblagat. Denna rätt tog ca 20 minuter och sonen mumsade med glädje i sig maten. När jag lagar barnmat gör jag flera portioner med en gång och fryser in. Jag använder helst IKEAS 10:- burkar som är så toppenbra, perfekt lagom portion ryms, de är platta och tar liten plats och de har en praktisk vakum funktion med.

         
Ca 400 gr fisk, 400 gr broccoli, 400 gr potatis.
Skala & skiva potatis, tina fisk, tre kastruller behövs. Koka potatis samt broccoli tills de är klara. Koka fisk i lite vatten med fond, tar inte många minuter tills fisken är klar. Häll bort det mesta av vattenspadet. Häll på en skvätt mjölk. Krydda med dill, vitpeppar och lite salt. Strö över lite potatismjöl för att få tjockare sås. Häll i lite olivolja, ca 1 tsk för varje portion, småtutingar behöver fettet.

Hacka eller mosa ihop och servera en tredjedel av vardera potatis, broccoli och fisk....... helt enligt tallriksmodellen...så klart.


Kommentarer
Postat av: Vintage* Jessica

Det bästa en mamam kan göra egen mat :)
Barnmatsburkar var bannlyst i vårat hem :)


mvh J

2007-01-15 @ 22:07:41
URL: http://www.bambii.blogg.se
Postat av: Mia

Vintage J: ja här har det nog serverats en och annan burk också men hemlagat är absolut nr 1.

2007-01-16 @ 15:59:00
URL: http://desperatahemmafrun.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0