olämplig/lämplig plats

125198-418
Bild: Födelsedagståg 169:- från Blå Elefant

Vi promenerade ju till Tanto igår för att mata ankor och vanligtvis brukar jag inte störa mig på dem som inte har lika tur i livet, de måste ju få vara någon stans. Men jag måste i alla fall utfärda en varning för Tantolunden eller parken nedanför vid vattnet (vad den platsen nu heter). Området har förvandlats till en icke barnvänlig plats, ett tillhåll för knarkare och fyllisar. Där var det rörigt, stökigt och fullt med folk som börjat häva bira redan på eftermiddagen en vanlig vardag. Jag hade jag fullt sjå att få sonen att låta bli att titta på fyllisarnas snoppar då de stod och lättade på trycket för öppen ridå. Inte nice alls! Ankorna matades i alla fall sedan drog vi därifrån.

Denna förmiddag har dock tillbringats på en alldeles supergaranterad barnvänlig plats, i sandlådan. Kanske är jag dock en dålig mamma för jag tycker det är så tråååååkigt. Men självklart så är det bara att stå ut för liten älskar att hänga där.
Nästa lördag ska jag dock köra stenhårt på min nya upptäckt! Att lördagsförmiddagarna helt klart verkar vara pappornas dag i lekparken. Denna morgon var där inte mindre än 7 pappor med sina barn och så jag och sonen förstås. Jo jag räknade faktiskt eftersom jag tyckte att det var ett rätt så fascinerande fenomen.

Det var inte bara papporna som räknades utan även tiden och tänkte att jag kan ju inte gå härifrån bara efter en kvart, men hopp och hej helt plötsligt hade vi hängt i lådan i 40 minuter. Bakat sandkakor, kastat kottar och sand. Nu har vi sand i hela lägenheten men vad gör väl det när man med så enkla medel förgyllt sonens förmiddag...

Kommentarer
Postat av: Marie

Skrattade lite när jag läste om hur tråååkigt du tycker det är med sandlåda. Min son är 17 år idag men jag minns fortfarande hur jag HATADE lekplatser. Jag gick dit, för sonens skull, men jag hatade varje minut. Bet ihop, log och skrattade, grävde och gungade, allt för att vara en god och positiv mamma. Nu går han på gymnasiet och för några dagar sedan passerade vi "hans" lekplats tillsammans. Då sa han "här hade vi roligt, du och jag, när jag var liten"... JÄTTEROLIGT svarade jag och kände en viss ångest över min lögn som lever kvar, många år senare!

2007-04-28 @ 22:27:33
Postat av: Johanna

Jag tror inte att din son kommer att få men om du inte är med honom i snadlådan. Överlåt det till hans far och hitta på något som du tycker är kul också. Som att mata ankorna. Härligt att du är tillbaka. Kram

2007-04-29 @ 12:27:31
URL: http://fremah.blogspot.com
Postat av: mia dh

Marie: Underbart, en förevigt bevarad hemlighet. Så kommer det även att bli här, men nästa gång ska vi ta med ett gäng bilar, det minns jag att jag gillade att ha med i sandlådan i alla fallnär jag själv var liten :)

Johanna: Kanske inte men vill absolut inte ta det ifrån honom när han tycker det är så roligt. Jag får stå ut helt enkelt, jag menar han står ju ut att följa med mig på diverse shoppingrundor ;)ha det gott :)

2007-04-29 @ 13:23:21
URL: http://desperatahemmafrun.blogg.se
Postat av: ullis

Vad härligt att du ändå förvandlade dagen till något bra. Otäckt med knarkare och alkisar som bara hänger, barnen blir ju tyvärr :o( fascinerade eftersom de inte vet vad som är rätt och fel vid en så tidigt ålder. Hemskt!

Det låter ljuvligt att baka sandkakor och hänga i sandlådan, jag ser fram emot den dagen jag ska bli mamma, men först ska jag bli fru. Sköt om dig och ha en trevlig valborg.

2007-04-30 @ 13:48:41
URL: http://mountainstream.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0