Köttbullarnas köttbullar
Har ni tänkt göra egna köttbullar till jul så är mitt tips verkligen att slå till med dessa. Gjorde dom förra året med och alla tyckte dom var smaskens. Receptet är hämtat ur "Rosendals Trädgårdscafé" Kokbok. Jag tycker dock att bullarna har lite svårt att hålla ihop så jag slänger i ett extra ägg. Detta år snålade jag även lite med saltet eftersom 2-åringen gärna äter dessa också (men gott är det annars med så mycket salt enligt receptet...)
1 kg köttfärs
1 1/2 dl ströbröd
2 dl porter eller annat mörkt öl
1 dl vispgrädde
2 tsk salt (jag tar lite mindre)
2 tsk svartpeppar
2 msk dijonsenap
1 finhackad lättstekt rödlök
1 ägg (jag brukar ta 2)
Smör till stekning
Blanda all vätska med ströbrödet, rör ned kryddor och ägg. Blanda allt med färsen och forma till köttbullar och stek dem i smör...
Jag ångrar att jag inte stekte dom i långpanna i ugnen, så mycket smidigare... men det får bli nästa år.
Ha det gott
Åh, gör du dina egna köttbullar?
Du är min idol!!!
Dom verkar jättegoda!
http://gratisgen.se/?ref=33729 FÅ BLAND ANNAT SEX AND THE CITY BOX, MQ PRESENTKORT PÅ 500KR, PLAYSTATION 2, IKEA PRESENTKORT 1 000KR MED MERA! BLI MEDLEM IDAG! :D INGA GÖMDA KOSTNADER!
Det måste jag testa! Låter supergott med dijonsenap i. tack för tipset=)
Saravillfara: Helt ärligt bara till jul :)
Sofia: Mmmm jättegoda, så lite så
Det där lät bara för gott ju! Med en massa gott i som grädde och dijonsenap.
MakeUpYourMind: Yea massa godis i köttbullarna inget vi krubbar var och varannan dag :)
Jag tycker inte att färdigköpta köttbullar är nån höjdare alls! Mycket godare att göra egna.
Ett tips är att ha i ansjovisspad i smeten för bättre smak! (Dock inte i ditt recept eftersom du har så mycket annat gott där i!)
Det kan låta läskigt att ha ansjovisspad i, men det är smaskens! Ist för bara salt. Svartpeppar tycker jag är ett måste i köttbullar också!:)